Prečo si LG G4H815 kúpiť aj v roku 2017?

lg g4 (h815)


Lg g4 (h815)

LG G4 je dôsledkom mnohoročnej práce uznávaných výrobcov z Ázie, ktorí skombinovali zaujímavé prvky. Jedna z najpútavejších špecifikácii je vylepšený fotoaparát , jedinečný displej, zaujímavý zadný kožený kryt a cena. LG G4 nie je síce na trhu najnovší, no aj napriek tomu má svoje prednosti.

Špecifikácia LG G4 (H815)

Hmotnosť: 155 gramov
Rozmery: 148,9 x 76,1 x 9,8 mm
OS: android 6
Veľkosť displeja: 5,5 palca
Rozlíšenie: 1440 x 2560
Procesor: Snapdragon 808
RAM: 3 GB
Úložisko: 32 GB ( s micro SD)
Batéria: 3000 mAh
Zadná kamera: 16 MP
Predná kamera: 8 MP

Prvou z prednosti LG G4 je vzhľad samotného telefónu. Existuje v dvoch variantách koženej alebo polykarbonátovej. Z koženej verzie si môžete vybrať z 3 farieb: hnedá, čierna, červená. Z polykarbonátovej varianty máte na výber: zlatú, šedú a bielu.

Prečítajte si tiež:
1. 5 chýb pri nabíjaní iPhone, ktoré ho môžu poškodiť
2. 3 zaujímavé aplikácie pre tvoj iphone a android
3. HDR a televízory, viete akú majú funkciu?

LG G4 je ľahký a ergonomický. Zadný kryt je navrhnutý tak, aby bolo jeho držanie prirodzené a príjemné na dotyk. Taktiež má vďaka nemu väčší priestor pre batériu (3000mAh). Kryt je odnímateľný, čo znamená ľahší prístup, napríklad k batérií. Pre niekoho to môže, ale aj nemusí byť výhodou.

Telefón je síce veľký, no narozdiel od jeho predchodcov, je 5,5-palcové zariadenie viac premyslené.

fenomenálny displej QHD, vďaka ktorému uvidíte snímky v živých a autentických farbách. Dokonca ani Samsung S6 nemá také realistické zobrazenie. Technológia In-cell Touch Display umožňuje bezproblémové prečítanie správy aj počas denného svela.

Zaujímavosťou je, že pri odblokovaní telefónu stačí poklepať po displeji a displej je odblokovaný. Túto vlastnosť si môžete nastaviť podľa toho ako Vám bude vyhovovať. AK chcete jedno kliknutie v ľavom rohu dole a jedno v strede, tak si to takto môžete nastaviť.

Ďalšou výhodou LG G4 je, že výrobcovia nezanevreli na Infračervený port, ale ani na Slot micro-SD kartu. Telefón podporuje až 128GB micro-SD kartu. Nemusíte mať strach, že máte nedostatočnú pamäť. Stačí dať dole zadný kryt, vybrať batériu, vložiť SD-kartu a hotovo.

Tento smartfón, tak ako „jeho kolega“ Samsung S6, podporuje bezdrôtové nabíjanie. Ak sa rozhodnete pre tento spôsob nabíjania, je potrebné si zakúpiť puzdro Quick Circle, ktorého súčasťou je aj bezdrôtový nabíjací stojanček.

Najväčšími prednosťami LG G4 sú jednoznačne fotoaparáty. Predný 8MPx fotoaparát poteší nadšencou selfie snímok a praktické funkcie Gesture Shot a Gesture View, ktoré Vám uľahčia fotenie. Stačí zovrieť päsť a snímka je na svete, ak to spravíte 2x, telefón Vám spraví sériu 4 snímkov.

Fascinujúci zadný 16MPx fotoaparát s objektívom F1.8 Vám vytvorí krásne profesionálne fotografie aj pri tlmenom osvetlení. Fotoaparát obsahuje funkciu OIS 2.0 a laserové automatické zaostrenie, čo minimalizuje rozmazanie snímky. Viac o LG G4 sa môžete dočítať aj v tejto recenzii na blogu.

Samotný telefón reaguje z „režimu spánku“ o čosi pomalšie ako Samsung S6 alebo iPhone 6.

Slabšou stránkou LG G4 je výdrž batérie. Pri využití telefónu od rána, napríklad čítaním e-mailov, následne počúvaním hudby cestou do práce, prezeraním videí, hraním hier pri obede a neustálym pripojením na Wi-Fi, je viac ako pravdepodobné, že musíte dodať telefónu „šťavu“ na cestu domov.

lg g4h815(android)


Zdroj foto: lg

Výdrž batérie je teda zhruba rovnaká, akú má iPhone 6 alebo HTC One M9, no o niečo lepšiu ako má Samsung S6. Avšak tí, ktorí si ceníte vymeniteľnosť batérií, uvedomte si, že konštrukcia All-in-one má svoju cenu, a tou sú znížené konštrukčné zdatnosti.

Niektorým z vás sa možno zapáči kožený zadný kryt, ale popravde, táto koža nie je príjemná na dotyk. Pripomína skôr plastickú tenkú kožu a nie kvalitnú koženú peňaženku. Navyše koža na telefóne je na míle ďaleko od príjemného pocitu držania HTC One M9 alebo iPhone 6. Súčasťou smartfónu je aj FM rádio, čo veľa vlajkových lodí už nemá.

Odporúčamemesačne už od eurcena v EUR 
alza.sk18,04329,90 Požiadať o smartfón
tpd10,45469,00 Požiadať o smartfón

(Visited 84 times, 1 visits today)
Rating: 4.5/5. From 2 votes.
Please wait...